Отырар ауданында жүгері кластері дамиды

Үкіметтің жергілікті жерлерде агрокешендерді дамыту бағдарламасы аясында ашылған бұл кәсіпорында бүгінде 30-ға жуық адам екі қолға бір күрек тапқан. Солардың бірі — Айгүл Меделханова. Епті келіншек күн сайын 500 келі жүгері аршиды. Күнделікті табысы орташа есеппен 5-8 мың теңгені құрайды екен.

Отырар ауданында жүгері кластері дамиды

Кәсіпорын тың технологиямен жұмыс істейді. Алдымен жүгері дәні собығынан алынып, кептіріледі. Содан кейін қамбаларда сақталады. Кептіретін құрал-жабдықтар Англиядан, сақтау құрылғылары Қытайдан арнайы алдырылған.

Жүгері

Жүгері өңдеу зауыты — Отырар ауданындағы индустриалды аймақта бой көтерген алғашқы кәсіпорын. Таяуда осында жүгері кластерін дамыту аясында дақылды терең өңдейтін қос бірдей өндіріс ошағы ашылмақ. Демек, жүгері шаруашылығымен айналысатын шаруалардың айы оңынан туғалы тұр дейді мамандар.

Айта кетейік, ауданның брендіне айналған дақыл биыл 7 мың гектарға егіліп, әр гектарынан 120 центнерден өнім алыныпты. Отырар өңірі 2020 жылға дейін алқапты 15 мың гектарға жеткізіп, жүгері кластеріне жол ашпақ.

Пікір қалдыру

Алғашқы болып пікір жазыңыз!

Маған хабар беру:
777
wpDiscuz
Журналисттің авторлық бағанасы

Тұрмысы жұпыны, қылмысы аз Ащысай ауылы…

TweetЖер асты байлығымен әлем назарында тұрған Қазақ елінің қазыналы өлкесі көп. Солардың бірі — Кентау қаласынан 50 шақырым жерде орналасқан Ащысай ауылы. Кезінде бүкіл одақты полиметалл кенімен қамтамасыз еткен ауылдың бүгінгі жағдайы мүшкіл. Ауыл азаматтарының басым бөлігі бас сауғалап, өзге өңірлерге көшіп кеткен. Ал елде қалғандары екі қолға бір күрек таппай жүр. Ауыл шаруашылығын дамытуға […]

ЖАҢАЛЫҚТАРДЫ ҚАРАП ЖҮР